Menu Sluiten

Wonen in een Tiny House

Wonen de meest mensen willen als het qua leven stijl het liefste wonen in een zo’n groot mogelijk huis. Met zoveel mogelijk luxe. Wel grappig is dat er nu ook een totaal andere beweging gaande is in Nederland. Namelijk de Tiny House beweging. Hierbij gaat het er juist om dat mensen zo klein mogelijk willen wonen.

 

Tiny Houses: de bloeiende niche van de vastgoedsector

De thema’s milieubescherming, duurzaamheid en bescherming van hulpbronnen worden voor veel mensen steeds belangrijker. Natuurlijk heeft de economie deze ontwikkeling al lang erkend en duurzame kleding, energie, meubels, voeding en nog veel meer zijn nu beschikbaar. Maar ook voor particuliere woningen kunnen maatregelen voor meer milieubescherming en de bescherming van habitats worden genomen. In het volgende artikel zullen we uitleggen welke benaderingen beschikbaar zijn en waarom Tiny Houses een spannende oplossing zijn.
 

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker

Zoals reeds vermeld, worden milieubescherming en duurzaamheid voor veel consumenten steeds belangrijker. Dit is niet alleen te danken aan de uitgebreide informatie die al jaren aan de burgers op dit gebied wordt verstrekt, maar ook aan de steeds betere mogelijkheden om duurzaam en milieubewust te leven. Hernieuwbare energie├źn spelen hierbij een doorslaggevende rol. Dit onderwerp strekt zich echter niet alleen uit tot het dagelijkse leven als het gaat om de aankoop van duurzame producten, maar ook steeds meer tot de woningbouw. Enerzijds zijn er voor de bouwsector in de loop der tijd amendementen aangenomen waarin wordt bepaald dat een deel van de energievoorziening uit hernieuwbare energiebronnen moet komen. Aan de andere kant zijn het natuurlijk ook de enorme besparingen die kunnen worden bereikt door duurzaam bouwen.
 

tiny-house-plaatje

Tiny Houses – bespaar ruimte en behoud de natuur

Duurzaam bouwen is in eerste instantie gericht op het besparen van grondstoffen en het besparen van de energie die nodig is om het gebouw te exploiteren. Om dit doel zo goed mogelijk te bereiken, moet rekening worden gehouden met tal van factoren, zoals een aanzienlijke vermindering van de operationele middelen, mogelijkheden voor verder gebruik, lagere transportkosten en -routes en duurzame recycling. Om de natuur te sparen, is ook ruimtebesparend bouwen een onderdeel hiervan.
 
In dit opzicht worden Tiny Houses steeds populairder omdat ze ideaal zijn om alle maatregelen voor duurzame woningbouw uit te voeren. Dit zijn huizen met weinig woonruimte, die in het geval van nieuwbouw ook grotendeels bestaan uit ecologische bouwmaterialen.