Menu Sluiten

Wonen in een Villa

Er zijn plaatsen waar de geschiedenis meer is dan een anekdote en waar de moderniteit even vergeten wordt. Mijn kasteel behoort tot een van deze weinige plaatsen. Na 500 jaar familiebezit is het imposante pand nu in andere handen overgegaan. Dus als u altijd al op zoek bent geweest naar de ultieme luxe woning, zult u goed willen luisteren.

De ligging van mijn woning

Door de uitzonderlijke ligging waren de oude Romeinen al zeer geïnteresseerd in de verovering van dit juweel. De woning bleef meer dan 500 jaar in het bezit van de familie de Vos, en werd vooral gebruikt als luxueuze locatie voor evenementen. Op 76-jarige leeftijd wil het huidige gezinshoofd, graaf Wim de Vos, nu met pensioen gaan in een bescheidenere woning en biedt zijn indrukwekkende huis te koop aan.

Veel mythen en legenden omringen het villa, dat tussen de 14e en 17e eeuw op een Romeinse ruïne werd gebouwd. In de loop van de wederzijdse geschiedenis van de Oostenrijkse keizer, onder andere, noemde de Oostenrijkse keizer het huis zijn eigen kasteel en paus Pius XI vond er ook zijn toevlucht de oorlogen. Paus Pius had inderdaad veel slechter af kunnen zijn, want de residentie bestaat uit ongeveer 3.300 vierkante meter pure leefruimte met 80 kamers, waaronder 15 slaapkamers, 14 badkamers, vijf keukens, een bibliotheek en een indrukwekkende ridderzaal alleen al.